ESP EVIDENCE PLUS YY4132FD

Creëer een nieuw koffieritueel voor elke dag
Lees meer
Artikelnummer : YY4132FD
€ 879,99(1)

Kenmerken

Omschrijving

KRUPS Evidence Plus espressomachine

De KRUPS Evidence Plus espressomachine brengt al uw favoriete koffiedranken binnen handbereik; geniet van heerlijke smaken waar een barista alleen maar van kan dromen. Koffiemachine met 19 voorgeprogrammeerde instellingen waarmee u al die favoriete koffiedranken precies kunt afstellen: ervaar de heerlijke smaak van vers gemalen bonen, met tevens een keuze uit zes dranken die met één druk op een knop gemaakt kunnen worden. De espressomachine heeft een innovatief en intuïtief OLED-kleurentouchscreen dat het leven makkelijker maakt als het op heerlijke bereidingen aankomt. De roestvrijstalen kegelvormige koffiemolen zorgt voor een perfecte maling op hoge snelheid. Dit ideale pakket voor de bereiding van heerlijke koffiedranken in eigen huis wordt helemaal afgemaakt door het KRUPS QUATTRO FORCE systeem; hierdoor bekomt u overheerlijke koffie waar zelfs een barista jaloers op zou zijn.

Eigenschappen

Melksysteem One-Touch Cappuccino  
One-Touch Cappuccino  
Stoompijpje Non  
Non  
Non  
KENMERKEN
Reinigingsprogramma voor het melksysteem Automatique  
Automatique  
TECHNISCH
Aantal kopjes koffie met melk per keer, cycli 2  
Koffiezeteenheid met variabel volume [6-9]  g
Aanpassen van de maalfijnheid Manuel (3 niveaux)  
Manuel (3 niveaux)  
Manuel (3 niveaux)  
Aantal temperatuurniveaus 3  
3  
3  
Mogelijkheid om gemalen koffie te gebruiken Non  
Non  
Non  
Aanpassen van de koffietemperatuur 3  
Automatische dubbele maalcyclus voor grote koffiemokken (220 ml) Oui  
Oui  
Oui  
Max. afstand van de koffie-uitloop tot het opvangbakje [15]  cm
In de hoogte verstelbare koffie-uitloop Oui  
Oui  
Oui  
Heetwaterfunctie Oui  
Oui  
Oui  
ALGEMEEN
Vermogen [1450]  
Druk 15  
Koffiemolen Broyeur à grains avec cônes métalliques  
Broyeur à grains avec cônes métalliques  
Broyeur à grains avec cônes métalliques  
Inhoud van het bonenreservoir [260]  g
Capaciteit waterreservoir [2.3]  L
Detector "leeg waterreservoir" Oui  
Oui  
Oui  
Inhoud van het koffiedikbakje 9  
Gepatenteerd compact Thermoblock-systeem (CTS) Oui  
Oui  
Oui  
DRANKEN
Recepten [Espresso, double espresso, long coffee, double long coffee, cappuccino, double cappuccino, latte macchiato, double macchiato, caffe latte, double caffe latte, ristretto, doppio, americano, espresso macchiato, flat white, milk foam, herbal, green tea, black]  
Aantal kopjes zwarte koffie per keer, cycli 2  
Variabele hoeveelheid water in een kopje Oui  
Oui  
Oui  
ONDERHOUD
Detectie van kalkaanslag Automatique  
Automatique  
Automatique  
Spoelprogramma Automatique  
Automatique  
Automatique  
Spoelprogramma voor het melksysteem Automatique  
Automatique  
Automatique  
Reinigingsprogramma Automatique  
Automatique  
Automatique  
Herinnering voor ontkalken Automatique  
Automatique  
Automatique  
Aqua Filter-systeem Oui  
Oui  
Oui  
ANDERE
Klok Non  
Non  
Non  
Programmeren van automatische uitschakeling Oui  
Oui  
Oui  
Uitneembaar opvangbakje Oui  
Oui  
Oui  
Welkomstpakket [XS3000, F054, F088]  
Talen 19  
Aan/uit-schakelaar Oui  
Oui  
Oui  
Programmeren van automatische inschakeling Oui  
Oui  
Oui  
Energiebesparingsstand Oui  
Oui  
Oui  
Kopjeshouder Non  
Non  
Non  
Verlichting voor kopjes Non  
Non  
Non  
Kleuren TITANIUM  
Prijs € 879,99

Accessoires kopen

Instructies & handleiding

Veelgestelde vragen

Ja, volautomatische espressomachines worden in de fabriek afgesteld op waterhardheidsniveau 3, maar u kunt het apparaat opnieuw instellen in functie van de waterhardheid in uw woonplaats.
Om de hardheid van het water te bepalen (0 = zeer zacht, 1 = zacht, 2 = vrij hard, 3 = hard, 4 = zeer hard), dompelt u een van de meegeleverde teststrookjes in het water gedurende één seconde. Wacht vervolgens één minuut op het resultaat. U kunt ook contact opnemen met uw watermaatschappij. U kunt deze informatie ook bij uw gemeente bekomen.
Draai de regelknop in het reservoir voor koffiebonen.

Deze instelling moet worden toegepast tijdens het malen en stap per stap (u kunt het geluid van de molen horen voor de koffie begint te stromen).



Volgens model:
Het Claris-patroon moet ongeveer elke 50 liter water of minstens elke 2 maand worden vervangen.
Naargelang je model kan de machine automatisch vragen om het te vervangen.
Kalk wordt van nature gevormd in je apparaat en, zonder tussenkomst, kan dit de prestaties van de machine beïnvloeden.
Door regelmatig ontkalken van je machine blijft je machine goed werken en verleng je de levensduur door alle kalkaanslag te verwijderen in alle circuits die regelmatig in contact zijn met water en gevoelig zijn voor kalkaanslag.
Al onze machines zijn uitgerust met een waarschuwingsfunctie die je informeren wanneer je moet ontkalken.
Het kan normaal zijn dat je geen waarschuwingsberichten krijgt als je verbruik van stoom/heet water laag is.
Je espressomachine is uitgerust met een teller en zal je automatisch informeren wanneer je moet ontkalken na een bepaald aantal stoom-/heet waterbereidingen en volgens verscheidene parameters: je verbruik, de hardheid van het water...
Je espressomachine is uitgerust met een teller en zal je automatisch informeren wanneer je moet ontkalken na een bepaald aantal stoom-/heet waterbereidingen en volgens verscheidene parameters: je verbruik, de hardheid van het water, etc.
Het is daarom normaal dat je geen waarschuwingen krijgt als je verbruik van stoom/heet water laag is.
Het is niet nodig om te ontkalken wanneer de machine dit niet aangeeft.
Volg de instructies in de gebruikershandleiding voor het ontkalken van je machine.
We bevelen aan dat je ontkalkt zodra de machine dit aangeeft en dat je het ontkalkproduct gebruikt waarvan de dosering perfect is aangepast en getest door onze teams om effectief te werken tegen kalkaanslag, zonder risico van agressie of schade aan de interne componenten van de machine.
Het is niet nodig om te ontkalken wanneer je geen waarschuwingsberichten krijgt.
Nadat je een bepaald aantal kopjes hebt bereid, is het belangrijk om het hele koffiecircuit van de machine te reinigen en ontvetten met een reinigingstablet om de smaakkwaliteit van je dranken te behouden.

De machine is uitgerust met een reinigingsprogramma en zal je automatisch informeren wanneer dit nodig is, afhankelijk van verscheidene parameters: je verbruik, de hardheid van het water, etc.

We bevelen aan dat je de machine reinigt zodra de machine dit aangeeft en dat je de tabletten gebruikt waarvan de dosering perfect is aangepast en getest door onze teams om effectief te werken tegen kalkaanslag, zonder risico van agressie of schade aan de interne componenten van de machine.
Je machine heeft een uniek ontwerp met gebruik van hydraulische technologie om de perfecte koffie te maken.

Door deze constructie kan het koffiecircuit onder druk worden gespoeld en automatisch na elk kopje worden afgevoerd: de garantie van perfecte hygiëne.

Dit unieke systeem:
  • Garandeert dat er geen water in de machine blijft, waardoor kalkaanslag wordt beperkt en langdurende prestaties worden verzekerd. Na elk gebruik kan je zien dat er water in het lekbakje zit dat verbonden is met deze automatische spoeling/afvoer.
  • Vermindert de behoefte voor reiniging en onderhoud tot een minimum, geeft u het plezier van koffie zonder problemen.
Lekbakje
Het lekbakje wordt gebruikt om alle water of koffie op te vangen die tijdens en na de bereiding uit de machine lekt. Het is belangrijk om het altijd op zijn plaats te laten en het regelmatig te ledigen. Voor hygiënische doeleinden raden we aan dat je het lekbakje verwijdert om dagelijks te reinigen en te laten drogen alvorens het terug in de machine te plaatsen.
Wanneer de vlotters zich in de bovenste stand bevinden, geeft dit een overloop aan. U moet dan het lekbakje leegmaken.

Bakje voor gemalen koffie
Het bakje voor gemalen koffie ontvangt de geëxtraheerde gemalen koffie.
Voor hygiënische doeleinden raden we aan dat je het bakje voor gemalen koffie elke dag reinigt onder heet zeepwater en laat drogen alvorens het terug in de machine te plaatsen.
De machine zal aangeven wanneer het nodig is om het bakje voor gemalen koffie leeg te maken.
Je kan het vaker leegmaken, maar wanneer de machine aan staat, plaats je het bakje terug zodat de machine kan registreren dat het leeg is.
Belangrijk:
• Als u het bakje voor gemalen koffie niet leegmaakt zoals hierboven beschreven, kan dit je machine beschadigen.
• Plaats het bakje niet in de vaatwasmachine.

Waterreservoir
Om het aroma van je koffie te behouden en voor hygiënische doeleinden raden we aan dat je vers water gebruikt, het reservoir dagelijks reinigt met heet water en een sponsje en laat drogen alvorens het terug op de machine te plaatsen.

Reservoir voor koffiebonen
Koffiebonen kunnen vettige resten aan de zijkanten van het reservoir laten, wat de kwaliteit van je koffie kan beïnvloeden. Om het aroma te behouden en voor hygiënische redenen raden we aan dat je het afneemt met een schone, zachte, droge doek wanneer het opnieuw moet worden gevuld.
Belangrijk: Gebruik geen water om het reservoir te reinigen, de aanwezigheid van water in het reservoir kan je machine beschadigen.
We raden aan dat je alleen je machine ontkalkt wanneer je een waarschuwing krijgt om schade aan componenten te vermijden die niet zijn ontkalkt.

Tijdens de eerste maanden gebruik, als het aantal dranken niet voldoende is voor ontkalken, kan je niet handmatig eerder ontkalken (naast de automatische waarschuwing).
Na dit aantal dranken is het mogelijk om handmatig te ontkalken (afhankelijk van het model).
Je moet het reinigingsprogramma niet onmiddellijk uitvoeren wanneer je het bericht krijgt, maar je moet het binnen een korte periode doen.
Als reinigen wordt uitgesteld, blijft het waarschuwingsbericht op het scherm tot dit is uitgevoerd.
Dat kan te wijten zijn aan tal van factoren:
• Er is geen water in de tank; vul de tank,
• Uw tank is niet correct geïnstalleerd; druk stevig op de tank,
• De filter is geblokkeerd; de gemalen koffie is te fijn. Reinig de filterhouder en probeer een koffie die minder fijn is gemalen,
• De pomp wordt niet gevoed; raadpleeg de instructies om deze te voeden,
• Uw toestel heeft kalkaanslag; ontkalk het,
• Het Claris-filterpatroon is vervangen maar niet gereedgemaakt; raadpleeg de instructies om deze gereed te maken.
Het apparaat zal automatisch opnieuw worden opgestart en klaar zijn voor een nieuwe cyclus wanneer de stroom opnieuw werkt.
Controleer of de lekbak niet is overgelopen en maak deze indien nodig leeg.
Controleer of de lekbak correct is geplaatst.
Controleer of de stoompijp niet verstopt is geraakt.
Schakel het apparaat uit, laat het afkoelen en reinig en maak alle openingen van de stoompijp vrij met de meegeleverde naald.
Maak de opening van de steunpijp van de stoompijp vrij met een naald.
Verwijder de Claris-patroon.
Verwijder, indien aanwezig, het waterfilter uit de machine. Als het probleem hierdoor niet is opgelost, kunt u de knop voor maalfijnheid naar rechts draaien om een grovere maling te verkrijgen (dit is mogelijk afhankelijk van het gebruikte type koffie).
Voer een of meerdere spoelcycli uit.
Bij herhaald gebruik is het mogelijk dat er slechts enkele druppels uit de stoompijp komen.
  • Controleer of er koffiebonen in het reservoir zitten en of deze correct worden verdeeld.

  • Vermijd het gebruik van olieachtige, gekaramelliseerde of gearomatiseerde koffie.

  • Maak de koffie in twee cycli door de functie voor twee kopjes te gebruiken.

  • Pas de fijnheid van de gemalen koffie aan met de regelknop in het reservoir voor koffiebonen.



    Volgens model:
Controleer de temperatuurinstelling voor de geselecteerde koffie en wijzig deze indien nodig.
Verwarm de kopjes voor door ze in warm water te spoelen. Zo voorkomt u een "thermische schok" door koude kopjes.
De kwaliteit van de koffie zal zo nog beter worden.
Controleer of de tank correct op de machine is geplaatst.
Zorg ervoor dat de magnetische vlotter van de watertank vrij kan bewegen.
Spoel de tank uit en ontkalk hem indien nodig.
Het lawaai van de machine wordt vooral veroorzaakt door de molen. Een beetje lawaai tijdens het malen van de koffiebonen is normaal.
Soms komt er een vreemd voorwerp terecht in de molen. In dat geval moet u het koffiebonenreservoir leegmaken en de binnenkant in de buurt van de molen met een stofzuiger schoon zuigen.
Wij bevelen het gebruik van koffiebonen van goede kwaliteit aan voor een langere levensduur van de geïntegreerde maalwielen.

Indien het apparaat nog altijd een abnormaal geluid maakt, neemt u best contact op met onze klantendienst.
Draai de knop voor maalfijnheid naar links om fijner gemalen koffie te verkrijgen. Verwijder de Claris-patroon.
Wijzig de instelling voor de molen alleen wanneer deze bezig is met malen.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog steeds niet werkt, probeer het dan niet uiteen te halen of het apparaat zelf te repareren en breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het toestel niet. Laat de kabel vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Arabica-bonen geven de beste smaak af en hebben van nature een laag cafeïnegehalte. Experimenteer met de verschillende variëteiten, mengsels en gradaties van branden om uit te zoeken wat u het lekkerst vindt. Over het algemeen geldt dat hoe donkerder gebrand, hoe sterker de koffiesmaak. Licht branden haalt de volle aroma's naar voren en leidt tot een koffie die zowel mild als vol van smaak is, die van een echte kenner! Geweldige koffiesoorten moeten alleen licht gebrand zijn om hun ware rijkdom, subtiliteit en complexiteit naar voren te halen. Vermijd zeer donker gebrande bonen, aangezien deze vettiger kunnen zijn en de apparaten kunnen verstoppen. Controleer op kleine steentjes die met de bonen zijn vermalen en die het apparaat ook kunnen beschadigen. Gebruik nooit instant- of gemalen koffie.
Het teken van een echte Espresso is het schuim dat onder druk geproduceerd wordt in de machine terwijl de koffie wordt gezet. De druk wordt gemeten in bar (van 1,5 tot 19). Hoe hoger de druk, hoe rijker en dikker het schuim.
Espresso heeft een meer uitgesproken aroma dan "gewone" koffie.
Een espresso is dan ook te herkennen aan het rijke aroma en het romige schuim in het kopje.
Hiervoor zijn een druk van 15 bar (deze druk wordt alleen bij espressomachines bereikt), water met een temperatuur van 90-92°C en fijn gemalen en afgemeten koffie (7 g per kopje) nodig.
Nee, deze apparaten zijn specifiek ontworpen voor een bepaald type koffie.
Als u het verkeerde type koffie hebt gebruikt, moet u deze verwijderen en de machine opnieuw vullen met het juiste type.
De beste manier om de gebruiksduur van de bonen te verlengen is door ze hermetisch af te sluiten en ze in de koelkast te bewaren. Zo blijven de bonen meer dan 3 maand goed.
Uw toestel bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Als u denkt dat er een onderdeel ontbreekt, contacteer dan de klantendienst. Wij helpen u een geschikte oplossing te vinden.
Ga naar de sectie "Accessoires" van de website om gemakkelijk te vinden wat u nodig hebt voor uw product.
U vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
Scroll To Top