Genio S Plus YY4949FD automatische koffiemachine
De Genio S Plus is een compacte koffiemachine met een hogedruksysteem (tot 15 bar), waarmee je met de NESCAFÉ® Dolce Gusto® capsules heerlijke koffie zet van professionele kwaliteit, mét een dikke fluweelzachte crèmelaag, in minder dan 30 seconden!(1) Prix conseillé, ni minimum, ni obligatoire. Éco-participation incluse.
Basiques
Description
NESCAFÉ® Dolce Gusto® Genio S Plus YY4949FD Automatische koffiemachine - cosmic grey
accessoires
FAQ
Gebruik geen gekoeld of warm water omdat dit de temperatuur van het drankje kan beïnvloeden.
Gebruik altijd vers water en vervang het water als u het systeem langer dan 2 dagen niet hebt gebruikt.
Gebruik voor koude drankjes water op kamertemperatuur, nooit gekoeld water, en doe twee of meer ijsklontjes (20 g per ijsklontje) in de beker.
Waterhardheid is de belangrijkste reden voor kalkafzetting in de machine en het is dus raadzaam om de machine regelmatig te ontkalken (elke 3 maanden of minder al naargelang de waterhardheid).
Wij bevelen u aan om het ontkalkingsproduct dat door de fabrikant wordt geleverd te gebruiken.
Als u dagelijks gemiddeld 4 kopjes koffie zet en hard water heeft, bevelen wij u aan de machine minstens om de 3 maanden te ontkalken.
Als u in een gebied met zeer hard water woont, is het nuttig om vaker te ontkalken.
Reinig de tank met water en/of door de fabrikant aanbevolen reinigingsmiddelen.
Zo voorkomt u verstopping en problemen met hygiëne.
Controleer of de lekbak correct is geplaatst.
Raadpleeg de gebruiksaanwijzing en volg de instructies voor het schoonmaken.
Als u een kleine of grote kop selecteert, maakt de pomp veel geluid maar komen er geen druppels uit.
- Verwijder de capsule indien aanwezig.
- Vul het reservoir tot het maximumniveau met heet water (60 °C).
- Zet de machine aan en selecteer de grote kop.
- Verwijder en verplaats het reservoir iedere 3 seconden. Er dienen luchtbubbels uit het reservoirventiel te ontsnappen.
- De voorbereiding is klaar en het water stroomt door de koffie-uitloop.
Als de voorbereiding na deze ingrepen niet mogelijk is, dient u het apparaat naar een erkend servicecentrum te brengen.
Een espresso is dan ook te herkennen aan het rijke aroma en het romige schuim in het kopje.
Hiervoor zijn een druk van 15 bar (deze druk wordt alleen bij espressomachines bereikt), water met een temperatuur van 90-92°C en fijn gemalen en afgemeten koffie (7 g per kopje) nodig.